opc_loader
Artikelen
Winkelwagen

Wat dien je te weten over je nieuwe PVC tegelvloer?

 

Oneindige toepassingen

De PVC-vloertegels hebben een oneindig aantal toepassingen welke een veelzijdige en concurrerende vloeroplossing is t.o.v. bijvoorbeeld coating- en of epoxyachtige vloeren. PVC kliktegels worden ook wel PVC vloertegels genoemd en om verwarring te voorkomen het zijn dezelfde soort producten. Onze PVC vloertegels worden gemaakt van gerecyceld en nieuw PVC en kunnen eenvoudig worden gelegd. Het voordeel van de PVC vloertegels is dat het op vrijwel elke bestaande ondergrond zoals bijv. hout, beton, natuurstenen tegels en linoleum gelegd kan worden. Kortom de PVC vloertegels bieden een eenvoudige en snelle oplossing om beschadigde en verontreinigde vloeren te bedekken. Bovendien zijn de PVC vloertegels een buitengewoon veerkrachtig en ergonomisch vloersysteem. Maak een keuze op uit het uitgebreide assortiment PVC vloertegels op basis van toepassing, structuur en kleur en voorzie uw ruimte van een stevige en duurzame PVC vloer.

 

Toepassingsmogelijkheden van PVC vloertegels

Onze pvc vloertegels worden op veel verschillende wijzen gebruikt. Het is belangrijk dat u rekening houdt met het gebruik. Voor normaal gebruik, zoals in huis- of kantooromgeving, raden wij u een pvc vloertegel aan met een dikte van mininmaal 5mm. Voor zwaar gebruik, zoals in garages, werkplaatsen,  fabriekshallen of magazijnen, raden wij u PVC vloertegels aan met een dikte van minimaal 7mm (10/10/13/15/18/20/50mm) . De vloer moet tenslotte onder de hevigste omstandigheden stand houden.

 

Verlijmen of niet?

Alle PVC vloertegels dienen verlijmd te worden indien ze worden blootgesteld aan extreme temperatuurverschillen of indien de tegels worden blootgesteld aan direct zonlicht. Tevens raden we aan om bij zware mechanische belasting de vloer ook te verlijmen met een 2-componeten lijm te verlijmen. Diverse PVC vloertegels kunt u met een z.g. koudlas (chemische lasverbinding) aan elkaar verlijmen.

 

De PVC kliktegels kunnen toegepast worden in: 

Fitnessruimtes, showrooms, kantoren, garages, wachtruimtes, crèches, werkplaatsen, scholen, winkels, fietsenmakers, laboratoria, ateliers en hobbyruimtes.

Voordelen van PVC vloertegels 

  • De PVC vloertegels zijn antislip (R10 / R13); 
  • Een goede prijs/kwaliteit verhouding; 
  • De PVC vloertegels zijn geschikt voor gebruik binnenshuis;
  • PVC vloertegels werken geluiddempend; 
  • Bieden een uitstekende warmte-isolatie; 
  • Eenvoudig te onderhouden; 
  • PVC vloertegels zijn snel en eenvoudig te installeren.

 

Alvorens te leggen

De PVC kliktegels moeten eerst acclimatiseren voor ze gelegd worden. De PVC vloertegels dienen geïnstalleerd te worden bij een minimum temperatuur van 15 graden Celsius. Dat geldt voor zowel de PVC vloertegels als de ruimte waarin ze gelegd worden. Daarnaast adviseren wij de PVC vloertegels minimaal 24 uur voor het leggen van de vloer in de ruimte neer te leggen om er voor te zorgen dat de pvc vloertegels kunnen acclimatiseren aan de ruimte.

Het verstandig langs obstakels en muren een ruimte van 5mm over te houden aangezien het mogelijk is dat de PVC vloertegels een beetje gaan uitzetten.

PVC kliktegels welke worden blootgesteld aan direct zonlicht dienen verlijmd te worden om te voorkomen dat de PVC vloertegels extreem uitzetten. Voor het leggen van de PVC vloertegels is geen speciaal gereedschap of ingewikkelde voorbewerking van de ondergrond nodig. Bijsnijden-zagen is in een handomdraai gebeurd. 

 

Let op: het is zeer belangrijk dat de PVC vloertegels op een egale ondergrond gelegd worden, anders kan het kliksysteem van de pvc vloertegels aangetast worden. De kliktegels zijn niet geschikt voor (permanent) buitengebruik ivm de hoge temperatuurwisselingen. Het niet volgen van de instructies kan gevolgen hebben voor de garantie van uw PVC vloertegels. 

Top kwaliteit voor de laagte prijs!